S-au facut greseli (dar nu de catre mine) - de ce justificam credinte ridicole, decizii proaste si fapte distructive
Titlu: S-au facut greseli (dar nu de catre mine) - de ce justificam credinte ridicole, decizii proaste si fapte distructive
Autor: elliot aronson
Colectia: ALTER EGO
Format: 13 x 20 cm.
Numar de pagini: 336
Coperta: Policromie, carton laminat
ISBN: 978-973-111-539-9
Cod de bare: 5948417330080
An aparitie: 2015
Limba: Romana


De ce oamenii evita responsabilitatea atunci cand lucrurile se destrama? De ce figurile publice nu isi recunosc greselile? De ce exista toate acele nesfarsite certuri aprinse despre cine are dreptate? De ce putem vedea ipocrizia altora, dar nu si pe a noastra? Suntem oare cu totii mincinosi sau chiar credem povestile pe care le spunem?

In aceasta carte, renumitii psihologi sociali Carol Tavris si Elliot Aronson ne arata intr-un mod convingator cum func?ioneaza mecanismul de autojustificare al creierului. Atunci cand gresim, trebuie sa potolim disonanta cognitiva care afecteaza impresia buna pe care o avem despre noi insine. Si astfel, cream fictiuni care ne absolva de responsabilitate, refacandu-ne credinta ca suntem destepti, morali si drepti o credinta ce ne mentine de multe ori pe o cale prosteasca, imorala si nedreapta.

Bazandu-se pe zeci de ani de cercetare si scrisa intr-un limbaj viu si accesibil, S-au facut greseli (dar nu de catre mine) ofera o explicatie fascinanta a autoamagirii cum functioneaza, relele pe care le poate produce si cum o putem depasi.